Свръхсекретният космически апарат X-37B трябва да излети на борда на ракета

...
Свръхсекретният космически апарат X-37B трябва да излети на борда на ракета
Коментари Харесай

Свърхсекретният космически апарат X-37B е напът да излети на мистериозна мисия

Свръхсекретният галактически апарат X-37B би трябвало да излети на борда на ракета на SpaceX. Мисията му? Както постоянно, не е напълно ясно.

За седмата си задача роботизираният аероплан ще бъде изстрелян с ракета Falcon Heavy на SpaceX за първи път, съгласно галактическите сили на Съединени американски щати. Изстрелването от галактическия център Кенеди на НАСА във Флорида в началото беше несъмнено за 7 декември, само че беше отсрочено за 11 декември. Но и вторият опит бе несполучлив. 

Тази нощ изстрелването трябваше да е в 1,14 ч. по Гринуич, само че беше отсрочено 25 минути преди старта на полета за минимум 24 часа. 

The US Space Force is preparing to launch its secretive X-37B space plane for the seventh time. Here's what we know about it
— New Scientist (@newscientist)
Излитането беше предено онлайн, тъй че можете да гледате видеото в акаунта на SpaceX в X (преди Twitter).

Falcon Heavy на SpaceX е една от най-мощните настоящи ракети в света и всъщност съставлява три ракети Falcon 9, свързани дружно. Не е несъмнено за какво това изстрелване се нуждае от спомагателната мощ на Falcon Heavy, само че може да значи, че X-37B е претрупан с по-тежък потребен товар от предходните задачи.

Космическите сили на Съединени американски щати не разясниха естеството на задачата, като означиха единствено, че ще „ опитват с бъдещи технологии за информираност в галактическата област и ще изследват радиационните резултати върху материалите, предоставени от НАСА “.

X-37B малко прилича емблематичната Space Shuttle, въпреки и малко по-очукана. Също по този начин е доста по-малка, с размери 8,9 метра дължина и обсег на крилата малко под 4,5 метра. Способна е да се движи в ниска околоземна орбита, сред 240 и 800 километра над Земята, със скорости до 28 200 километра в час.

Разработен от Boeing, самостоятелният транспортен съд е бил обект на шест предходни задачи от 2010 година насам. Последната от тях завърши през ноември 2022 година и включваше най-дългия му престой в орбита до момента - рекордните 908 дни.

NEWS: SpaceX Falcon Heavy launch happening TONIGHT with 7th mission of secretive X-37B Space Plane
and no, ULA will not have a Christmas launch:'-(
Yet again, another issue for the debut of the Vulcan rocket
Plus, join and I Thursday for a LIVESTREAM
— Ellie in Space
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР